It all starts with a Porsche

Triple&Crown is nog gekker op Porsche dan jij. We racen, verkopen en onderhouden Porsches. Daarom zijn wij de ideale partij om jouw raceauto op maat te bouwen!

Stap 1: Aankoop donorauto

De bouw van jouw raceauto start met het zoeken naar jouw ideale ‘donorauto’. De basis is een Porsche Cayman (987). We starten altijd met een vooraf afgestemd plan, de basis moet goed zijn. Als we de perfecte Cayman voor jou gevonden hebben, begeleiden we jou met de aankoop. Je wordt dus vanaf het eerste moment zelf eigenaar.

Stap 2: Gewicht elimineren

De volgende stap is om de Cayman zo veel mogelijk te strippen, dat doen we opnieuw in overleg. Het belangrijkste doel is gewichtsbesparing, zodat jij aan het eind van je racedag gewoon nog een hamburger kunt eten. Wat overblijft is een kale carosserie met alleen de essentiële technische elementen nog in de auto.

Stap 3: Rolkooi installeren

Geen raceauto zonder rolkooi. Nadat je Porsche tot de basis is teruggebracht bouwen we een stevige rolkooi in de auto. Mocht je ooit met de auto over de kop slaan, dan ben je beter beschermd. Bijna net zo belangrijk is de verbeterde stijfheid van de gehele carrosserie.

Stap 4: Spoiler aanbrengen

Dan is het tijd om een spoiler op de Cayman te installeren. De spoiler die wij gebruiken is speciaal gemaakt voor het circuit en voldoet aan alle eisen. Een spoiler creëert meer downforce en helpt op die manier met een betere aerodynamica en wegligging.

Stap 5: In- en exterieur spuiten en bestickeren

Nadat alle carroserieonderdelen geïnstalleerd zijn, wordt de volledige Cayman opnieuw gespoten. Als de verf droog is kunnen de stickers erop, daarna wordt het al een echte raceauto!

Stap 6: Race-onderstel monteren

Het onderstel van een raceauto voor op het circuit zit anders in elkaar dan het onderstel van een ‘straatauto’. Een echte raceauto is strakker afgeveerd en ligt een stuk lager op de weg. We stemmen het onderstel precies af op jouw wensen en gebruiken professionele materialen, zodat jij vanaf het eerste moment mooie rondetijden kunt neerzetten.

Stap 7: Interieur voorzien van racestoel, -stuur en vierpuntsgordels

De volgende stap is het interieur. We bouwen een racestuur, lichtgewicht racestoelen en bijbehorende vierpuntsgordel in de auto. Voor maximale veiligheid, stabiliteit en performance. Dit is het onderdeel waar ‘op maat bouwen’ het meest letterlijk tot zijn recht komt.

Stap 8: De laatste puntjes op de i

Vervolgens is het tijd voor de laatste details, belangrijke elementen als een hoofdstroomschakelaar en de juiste lichtgewicht sluitingen voor deuren en compartimenten worden aan de auto toegevoegd. We lopen de auto na op de laatste details.. en dan is het tijd om het asfalt op te gaan!

Geïnteresseerd geraakt?

Neem contact op